nuff

Saturday, 28 May 2016

TRIPLE CELEBRATION

Bulan Mei banyak sangat aktiviti makan kek..nasib aku dah join kelas Fitness. Nak kata 100 persen kurus tu...tidaklah..pelan2 kayuh ok. Nanti I citer pasal kelas fitness tu..manalah tau ada yang terniat nak join tapi malu nak bertanya. So aktiviti makan kek dimulai dengan birthday Abah yang ke 68 pada 11 Mei. 
Manggo Cheese Cake. Hari tu beli 1 slice RM12.00, tak puas makan. Terus order 1 biji baru puas hati dapat mengulang makan.
Celebrate kat rumah je sebab masing2 sibuk nak tengok final Piala FA. Masak simple2 aje pun. Atuk tak sempat nak pakai baju cucu2 dah paksa potong kek. So..taklehlah masukkan gambar Abah kat sini
 16 Mei pulak birthday Ibu Mertuaku sekali sambutan hari guru untuk kakak iparku. Korang ada buat sambutan Hari Guru kat rumah..takde kan...Ini kerja adik iparku yang nak raikan kakaknya sekali.
 Budak2 nie camnielah bila dah ramai2...tak sempat nak ambik gambar yang proper. 
Nampak tak??Nenek baru nak potong...masing2 dah berebut nak cuit rasa. Dapat makanan masing2 bersila atas lantai makan...pandai masing2 bawak diri
Dan yang last celebrate my birthday 18 Mei,  kat Restoran Kak Lang Lavender. En Suami ajak makan kat tempat lain tapi aku malas sebab anak2 tengah exam. Lagipun kat situ pun ada jual kek jugak..so amik Kek Pandan Gula Melaka & Pecan Butterscotch. Kat sini semua ada dari masakan kampung sampai ke Western uollsss..
Chicken Chop
Garu kepala nak makan...penuh pinggan
Anak bujang yang selalu buat tempreture Ibu naik
Lamb Chop seperti biasa menjadi pilihan En Suami


My choice Spagetti Bolognese...lepas order rasa bersalah pulak..penat exercise..lompat sana, lompat sini..tapi tak jaga makan. Takpe sebelum puasa pulun pergi kelas fitness. Eceh..konon..
Keluarga kecilku...istimewa sikit sambutan kali ni sebab Abah pun ada. Dah tua2 nie takdelah nak request benda yang pelik2. Janji En Suami ingat dan bawak pergi makan pun jadilah. Dan seperti biasa En Suami pun tak belikan apa2 cuma bagi duit je. So sehingga hari nie masih memikirkan apakah benda yang harus dibeli...Any idea?? Buat semua kaum keluarga dan sahabat2 di alam nyata @ alam maya terima kasih atas ucapan dan doa anda semua. Semoga kita sama2 dikurniakan kesihatan yang baik dan keredhaan dan sentiasa di bawah lindungan kasih sayang Allah SWT. Amin...

Monday, 16 May 2016

BIRTHDAY EN SUAMI DI PINE N DINE

Dah lama duk belek pasal restoran Pine n Dine kat Lavender ni..cuma belum berkesempatan nak pergi. So cadang nak pergi makan meraikan birthday En Suami. Kul 6.30 petang baru duk berwassap booking meja takut full..kalau boleh malas nak menunggu sebab nak balik awal...lagipun esok anak2 nak sekolah kan. (ehh..ni kejadian sebulan yang lepas ya)
Nasib baik kat situ ada jual kek...Manggo Cheese Kek, Nutella Cheese Kek, Congo Bar..arggh lupa pulak ada apa lagi.
Ingatkan nak makan yg light2 je...order Aglio  Olio...sekali sampai ..mak aiihh...penuh sepinggan. Kelip2 mata sambil kunyah pelan2..Tapi bila dah makan kena pejam2 mata pulak sebab pedas nak mamp**. Terus terasa tebal je bibir.
Chicken chop ...tapi kalau ada chicken grill lagi sedap..
Lamb Chop
Request masa booking nak kek slice je pastu siap tulis2 atas pinggan.  Kita baru nak acah2 sweet tapi En Suami suruh tapau je. Malu katanya..Manggo cheese kek nie sedap tapi takleh lawan Kulacakes Kuantan.
Buat En Suami...Selamat Hari Lahir ke 38...ucapan masih sama seperti tahun2 yang lepas...hampir 17 meraikan hari yang istimewa ini bersama2..sebagai seorang isteri dan org yg paling hampir dengan awak...semestinya saya mendoakan yang terbaik untuk awak dan akan sentiasa berada di sisi awak dalam apa jua keadaan. Grow old with me...luv u so much Hubby...