nuff

Friday, 21 August 2015

AIDILFITRI 2015 DI JPNS

Last entry pasal Syawal. Masih dalam mood beraya lagi ke?? Rasa macam tak meriah je sambutan raya tahun nie. Tahun nie takde jamuan raya di setiap unit kat opis. So takdelah dapat menjenguk opis2 unit lain. Macam kitaorg kat Unit Akaun nie tak kisah sangat sebab setiap 2 bulan kitaorg buat jamuan hari lahir. So angan2 nak setting meja, hias opis, buat backdrop nan hadolah tahun nie ye. Maybe akan buat jugak jamuan hari raya merangkap sambutan hari lahir walaupun Syawal dah lama berakhir. Ehhh...kitaorg buat tertutup je tau..

Dan seperti biasa..dah pakai cantik2 harusla berposing sakan kan.
Ini memang port bergambar wajib tiap2 tahun.
A part of us..Unit Akaun










Masing2 menunjukkan skill yg ado. Biarlah yg pakar je yang membuatnya. 


Wow..application baru eh..anyam ketupat pakai tepon..
Buluh lemang tu nak dicantum balik nak buat hiasan bukan nak dibelahlah cik kak ooi..
Eh..tetiba disuruh untuk menghias backdrop kat meja VVIP. Gunakan bahan2 terpakai ajelah.
Orang nak buat kerja..asik dihalakan kamera. Dah kena berhenti dulu. Haruslah senyum dulu kan.




Gerai Sate
 Gerai Char Kuey Teow Ganja & Mee Racun Batu Pahat...amboi nama, dasyat sangat nie. Kalau ganja tu mungkin boleh agaklah kenapa pakai nama tu. Maknanya sekali try terus ketagih & berulang2 kali nak makan. Habis tu kalo racun?? Ada berani mau makan??

 Gerai Cendol Songkok Tinggi...tiap2 tahun memang ada.

Gerai Putu Mayam...Healty food katanya.
 Gerai Lemang & Rendang


 Booking tempat awal2..belakang kitaorg tu Nasi Beriani Ayam & Kambing Maskan
Auww...manja sangat nie. Candid terbaik nie..

Aku cuma sempat ambik Laksa Johor ngan teh tarik.  Sampai je kat meja...tetiba ada keajaiban yang telah berlaku...penuh  makanan kat  atas meja. Iskh...tak sangka kawan2 aku pandai wat magik dalam sekelip mata. Baik mengaku siapa yang punya makanan tu..

 Dato' Pengarah tengah menilai bagi pertandingan gerai tercantik




Sibuknya Kak Yong..


 Yang dinanti akhirnya tiba jua. 

Thanks Mr Fotographer sebab sudi share gambar.
In Shaa Allah..panjang umur, murah rezeki...berjumpa lagi kita di Syawal yang akan datang.