nuff

Tuesday, 28 July 2015

AIDILFITRI 2015 - MELAKA & KUANTAN

Bersiaran dari hospital SALAM sebab anak bujang admit kat sini. So dari buang2 masa, mehlah kita citer lagi pasal raya sebelum aku lupa. Hari berikutnya terus ke rumah Mak Busu pulak.


 Sempat singgah sini tengok layang2 besau..
 Singgah dulu rumah Mak sementara tunggu kul 12...Mak mertua aku mmg ada homestay untuk anak-beranak duduk kalo balik Melaka. Memang keliling rumah nie, rumah adik-beradik mak je.
 From left Kak Long, Kak Ngah, Ekin (anak Kak Long) dan Pn Blog.
 Nampak nasi, sup tulang, asam pedas...lupa pulak nak amik gambar. Masing2 tersandar lepas makan sambil En Suami n ipar duk mengait buah rambutan. Untung jugak anak dah besar...dapat melepak sambil layan mata..
Ehh...siap bawak balik betik lagi
 Ke rumah Mak Lang pulak....amboi 4 buah rumah lagi nie. Nak kena round hari nie jugak sebab yang lain dah nak balik Seremban.  Tak sempat dah nak amik gambar sebab sampai rumah Mak Lang aku dah tertido kekenyangan. Bangun2 sambung makan lagi.
Esok tu bangun terus siap2. Bersemangat budak2 nie sebab dah balik Kuantan. Sempat beraya jugak rumah Makcik sblm balik.
 Finally...anak2 abg ngah aku taknak ikut mak diaorg gi beraya kt Raub sebab nak jumpa Aiman & Syira.
 Senyum lebar Atuk tengok cucu2 ada depan mata. Walaupun dalam masa yang sama aku tahu Abah sedih sebab tahun pertama beraya tanpa arwah Ma disisi. Al-Fatihah...semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. We miss u so much Ma...
 Sempat jugak beraya rumah Abg Ngah aku. 2 org anak dara nie tak sudah2 makan duk meratah lauk.
 Mengadap kari kambing...
Rumah abah yang telah dimake over oleh geng orang bujang..Respek dengan uolss..ehh...nanti datang Seremban makeover rumah kakakmu ini pulak.



Sempat masak nie je untuk Abah n adik2..eh..siapa nak datang raya tunggu dulu ye. Memang nak ajak datang rumah pun tapi buat masa sekarang keadaan belum mengizinkan. Dah penat berumahtangga kat sini. Doa2kanlah anak bujangku ini cepat sembuh. Amin...