nuff

Tuesday, 28 April 2015

SUKAN SK KGV KE 50 (JUBLI EMAS)

Aku pun tak tahu apa yg busy sangat sampai tak sempat nak jengok blog. Sampai password blog pun aku dah lupa. Berkali2 login baru dapat masuk. Aish...macam nielah rutin sebagai seorang ibu yang berkerjaya. Sentiasa berperang dengan keadaan dan masa. Semua benda buat dalam keadaan terkejar2...Alhamdulillah ada ganjaran atas setiap benda yang kita lakukan untuk suami dan anak2. Belajarlah bersyukur atas setiap nikmat dan kurniaanNYA walaupun kadang-kala perit dan pahit untuk kita menghadapinya.

So ceritanya..Ahad lepas berkesempatan ke sekolah anak sempena temasya sukan kali ke 50. Aiman dah darjah 6 baru aku jejak kaki ke sukan sekolah diaorang. Itupun sebab Syira terlibat dengan acara akhir balapan. Kalo setakat nak tengok je tapi anak2 tak terlibat, mungkin taklah aku pergi kot. Iyalah dengan cuaca yang panas terik...memang tak kuasalah aku. Anak2 aku pun dah hitam semuanya gara2 sibuk dengan aktiviti sukan. Yang si adik takpelah gelap pun kulit dia taklah sehitam abangnya..yg si abang kalo amik gambar malam2 nampak biji mata je putih. Lepas sibuk suruh aku cari produk untuk kulit dia. Takpelah abang....hitam pun ibu tetap sayang..
Sessi memanaskan badan bersama coach peribadi. Ayahnya yang lebih excited sebab katanya dulu dia Olahragawan sekolah. Sapa yg sama sekolah dgn En Suami tu maybe tau sbb aku sekolah kat Kuantan.

Seawal pagi dah sampai. Mau tak awal anak2 sampai tak  lena tidur penangan Hari Sukan. Aiman pulak pukul 3 pagi dah terbangun katanya. Dah tak boleh tido, habis semua buku dia baca. Kot ulangkaji bagus jugak..ni duk baca komik.


Sebagai tanda sokongan terhadap anak2..ibu memakai tudung ungu
Sempat berkelah di tepi padang sebelum acara bermula

Aiman dah moody sebab aku duk melepak sekali kat rumah sukan dia. Aku nak amik gambar pun dia tak nak pusing. AJK rumah sukan kenalah masuk perbarisan kan.

My anak buah
Last2 aku lari ke khemah VIP sebab kat situ je yg ada kipas.
That was my girl...1st runner



Berwefie selepas kemenangan acara 4X25m Darjah 3

Anak2 buah aku...3 dan 5 dari kiri. Second place 4X25m Darjah 3 jugak
 Muhammad Alif Irfan
 Danish Nur Hakimin


 2 beradik nie mmg kuat berlari..Danish & Dania Nur Qistina
 Masing2 kepenatan dan kelaparan. Yang paling penting masing2 bawak pingat kecuali peserta perbarisan.

Tahniah buat semua anak2 dan anak2 buahku. Tahun depan kita berlari lagi. Kalau korang perasan diaorng nie semua rumah sukannya sama sebab kat sekolah nie boleh pilih rumah sukan sendiri. So, untuk memudahkan Atuk menghantar dan menjemput kalau ada latihan sukan waktu petang kenalah pilih rumah sukan yang sama. Kalau tak...pitam Atuk duk susun jadual korang kan. Sekian, saya melaporkan.

Sunday, 26 April 2015

BANDUNG - FINAL ENTRY

Last entry utk Bandung. Terhegeh2 nak habiskan citer kan. Sedar-sedar dah nak balik Malaysia dah. Ehh..tacing pulak kan..Memanglah rasa tak puas lagi sebab rasa macam ada jee benda nak beli lagi. Nasib rupiah dah nak habis...So pukul 9 terus check out...breakfast pun tak sempat terus ke airport. En Suami pulak dari malam terbersin2 terus demam pulak. So sampai sana, terus wrap beg dengan baki duit yg ada. Risau gak beg bolos sebab terlebih muatan main sumbat2 je kasi penuh. kitaorg pergi breakfast dulu..org demam tak nak pergi sebab dah tak larat katanya. So makan depan airport je..kat situ banyak kedai makan. 


Eh..nampak manja lak Atuk. Susah nak tengok Atuk senyum kalau bergambar

Lepas makan terus masuk balik ke airport. Kesian kat org demam..makan tak nak..minum tak nak asik terbersin je.  
Orang demam moody je
Yang nie kepenatan sungguh. Flight dah touch down pun masih berdengkur.
Alhamdulillah selamat sampai ke Malaysia akhirnya. In Shaa Allah, kalau ada rezeki boleh pergi lagi...kot. Cuma yang tak syok bila balik kena tahan pulak sebab katanya had pembelian per person ialah sepasang kasut, sebiji handbag dan 3 pasang kain @ baju. Aishh...bengang pulak kitaorg mendengarnya...kalau nak beli banyak tu je baik ke Masjid India or Jalan TAR je kot..Takpelah pengalaman dan peringatan untuk kitaorg kot supaya lebih alert di lain kali..Apa2 pun yg penting dapat berseronok dan bergembira dengan famili yang lebih utama...kan..

Friday, 3 April 2015

BANDUNG - PART 4

Entry kali nie agak panjang sebab baaaaaaanyak sangat gambar. Tabahlah ye..harap2 aku tak lupa nak citer apa yg patut sebab waktu kejadian dh lama sangat berlalu..

Anak dan bapak yang pantang tengok buah...

Awal2 lagi mmg aku dh plan nak nak pergi Tangkuban Perahu. Tapi bila dh sampai sana rasa malaslah pulak sbb memikirkan jugak bayaran yg agak mahal. So ke area2 situ jugak sbb nak bawak budak2 nie naik kuda kat De Ranch Lembang. Ala2 pekan koboi...tapi tutuplah pulak.

Hasil carian imej untuk de ranch bandung

Rombongan kami terus menuju ke Lembang Floating Market @ Pasar Terapung. Tiket masuk IDR10,000 termasuk minuman. Kat dalam tu disediakan minuman samada sejuk @ panas, so pilih aje nanti. Waktu aku sampai hujan renyai2..manja2 aje gitu..so mmg tak dapat sangatlah nak menghayati keindahan alam semulajadi kat sini.






 Kat sini banyak game untuk budak2..tapi kena bayarlah ya. Anak2 aku n anak buah aku siap berlumba lagi bawa beca nie. Sampai beca pun boleh terbalik...ha..ha..nampak sangat excited bebeno.















Ini budak tak makan saman..iya2 nak naik bot. Aku pulak yg seram takut diaorg buat hal macam naik beca tadi. Boleh bayangkan kalo kat bot tu terbalik...




Suara diaorg je kedengaran duk terjerit2..last2 aku pun menjerit sama sbb tetiba hujan lebat pulak. Risau lak aku.



Dah penat mengayuh jom makan dulu. Kat sini dingin dan beringin je, mmg cepat rasa lapar. Nak membeli kat sini kena tukar duit kepada cip..urusniaga tidak melibatkan wang tunai.





Yang dikatakan Pasar Terapung ialah seperti dalam gambar Puan Blog. Semua makanan dijual diatas bot @ sampan.
Tetiba makan pisang cheese terasa sedap pulak..selalu tak heran pun. Lepas makan terus ke lokasi seterusnya. Sebenarnya tak habis lagi teroka tempat nie, tapi sebab cuaca tak mengizinkan so terus ke Kampung Daun.
 Kalah artis K-Pop korang bergambar ye. Terteleng2 kepala.

 Artis K-Pop in action
Amboi..jauh bebeno Abah..

Percubaan untuk nampak sebagai menantu yang manja disisi ibu mertua tidak menjadi lantaran sifat pemalu ibu mertuaku.





Order Teh O panas..amik kau dapat seteko sorang.
Nasi Ayam Penyet...tak dapat menikmati makanan dengan sebaiknya gara2 diserang ulser mulut. Dahlah makanan kat Bandung semuanya podeh2.


Kesimpulannya...makanan sedap..suasana mendamaikan..siap ada air terjun..sejuk..nyaman..boleh baring2 sementera tunggu makanan. Sangat selesa..tapi kalo nak makan kat Bandung nie..jgn order Teh O sebab rasa dia lain macam sangat. Potong selera nak makan..dan yg paling penting nak bagitau kat sini agak mahallah sikit...



Dapat jugak budak2 nie naik kuda. Borak2 dengan seorang kakak kt restoran tu dia cakap naiklah kuda kat luar tu IDR20,000. Tapi bila kitaorg pergi org tu nak caj IDR30,000. Wah..nak markup harga pula...nasib baik dah tauu..
Pastu Pak Supir bawak kitaorg jalan2 sekitar kampung. Kat area sini mmg banyak nursery...aishh..En Suami dah rambang2 mata duk tengok bonsai.
Request Pak Supir bawak tempat yg ada jual lukisan






Aku pun dah tak ingat yang mana satu kitaorg beli. Tapi En Suami mmg minat gambar ikan nie dan aku pulak pilih lukisan abstark. Nanti bila dah framekan aku tunjuk ye.



And this is Puan Belog punya choice

Balik tu sempat juga ke Toko Tiga. Org cakap jeans murah...tapi bila dicompare2 lebih kurang jek. Murah lagi kot kat Kajang. Sepanjang kat Bandung nie aku mmg buat nota kecik siap2 yg convert Rupiah ke RM supaya tak tertipu..he..he...