nuff

Saturday, 1 February 2014

KUCHING - PART 1

Tiap awal tahun aku & En Suami selalu bawak anak2 bercuti...selalunya masa cuti Yamtuan N.Sembilan...sebab masa tu, org dh tak ramai pg bercuti...jalan pun tak sesak mana...hotel pun takdelah mahal...kalau musim cuti sekolah..ratenya melampau2...akak bajet ciput jee...Sebenarnya aku rancang nk pergi bercuti masa dlm pantang aritu...mc sebulan, duk rumah..mcm2lah aku plan..Next entry aku citer kenapa aku mc sebulan...Dgn menggunakan kuasa yg ada di tangan aku plan this trip...Book kt airasia je...tiket flight merangkumi makan, minum, checked luggage etc..total RM 368.00..Terserlah kepuasan di hati akak..Tp aku lupa nk book luggage masa pergi...Nmpk sgt dh lama tak naik flight...dah la aku book tiket tak pakai member id...mana boleh aku manage booking bila dh check in...Maka terbanglah duit aku RM75.00 lagi utk luggage...Hoii...rasa membazir sgt...ikutkan boleh je bwk naik kabin..tapi aku malas dgr En Suami bising2...Airasia mmglah murah...tp sekarang semua kena bayar...Check in bayar...luggage bayar...tapi aku naik jugak..ha..ha..Hotel awal2 aku dh book....location mmg strategik...dkt ngan waterfront...jln kaki jee...makan pun senang...ada diskaun lagi utk government staff...tapi kena mention masa buat booking dan bwk pas kerja masa check in..
 
Harbour View Hotel - 08-2274666 / 016-8887000

Bilik deluxe - RM 175.00++ without breakfast normal price......RM 157.00++ with breakfast for 2 for government staff...Untung akak...

 
Bilik dia okla. Sesuaila dengan kemampuan aku. Aku pg time bukan cuti sekolah pun ramai org dari Semenanjung. Hotel nie lama sikit..tp servis tip top..terutamanya housekeeping. Dari airport ke hotel tambang teksi RM 26.00...teksi bersepah2..tapi ko kena amik kat kaunter..kalo x, tak dilayan...Akhirnya sampai gak kt Kuching after 7 years...Dulu aku pg beramai2 dgn ipar duai n mertua...Semuanya diuruskan from A to Z..aku bayar je...Terserlah kepuasan di hati bila trip kali nie aku uruskan sendiri..Haa..ha..Sampai hotel check in...pg lunch kt restoran area hotel pastu jalan2 kt waterfront je...Sempat gak survey2 brg....tp Syira setiap kali masuk kedai...asik nak membeli...Last2...terus balik hotel...masing2 tertido kepenatan. Malam x dpt nak keluar sebab hujan So order jelah makan dr bilik sambil mencari2 kereta untuk disewa ..Layan gambar jelah...